Mantar Dolması 2 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Dolması 2![]() Açıklama: Genişçe bir kaba su doldurduktan ve bolca tuz attıktan sonra mantarları birkaç dk bu suda bekletirseniz kararmasını önlemiş olursunuz ![]() Mantarınız taze ise tuzlu suda bir kaç dk beklettikten sonra kabuklarını biraz ovalayın bu sayade mantarın kabuklarını bıçakla soymanıza gerek kalmayacaktır ![]() Malzemeler: Mantar (500 gr) Kıyma (150 gr) Soğan (1 adet) Tuz Karabiber Kaşar peyniri (yarım su bardağı) Hazırlanışı: Mantarlar temizlendikten sonra sap kısımları kopartılır Kavrulmuş olan kıyma ve soğan mantarların içine doldurulur![]() Üzerlerine kaşar peyniri rendesi koyulur Önceden ısıtılmış fırında mantarlar pişene kadar bekletilir Afiyet olsun![]()
|
|
|
|