Mantar Yahni |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mantar Yahni![]() Yarım kg istiridye mantarı 15 arpacık soğan 1 yemek kaşığı tereyağı 1 yemek kaşığı ayçiçeği yağı 1 adet tavuk bulyon 1 yemek kaşığı un 2 tatlı kaşığı domates salçası Tuz Karabiber Mantar yahni: Tavada ayçiçeği yağı ve tereyağını ısıtın Arpacık soğanları ilave edip soteleyin İri dilimlediğiniz istiridye mantarlarını ekleyip sotelemeye devam edin Su ile sulandırdığınız salça ve tavuk bulyonu ekleyip karıştırın![]() Bir yemek kaşığı unu ilave edip karıştırarak pişirmeye devam edin Tuz ve karabiberi ilave edip 5 dakika daha pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|