Köpük Karnabahar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Köpük Karnabahar![]() 1 orta boy karnabahar 2 yumurta sarısı 2 yumurta akı 2 su bardağı hazır patates püresi 4 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 4 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Köpük karnabahar: Karnabaharları çiçek çiçek ayırın Tuzlu suda yumuşayıncaya kadar haşlayın Süzüp çatalla ezerek püre yapın![]() Karnabahar, yumurta sarısı, zeytinyağı, peynir, patates püresi ve tuzu bir kapta harmanlayın ![]() Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırpıp karışıma ekleyin Hazırlanan malzemeyi küçük fırın kaselerine paylaştırıp 200 dereceye ayarlı fırında 8-10 dakika pişirin, sıcak servis yapın
|
|
|
|