Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
gül, lokumu, tarifi

Gül Lokumu Tarifi..

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Gül Lokumu Tarifi..



MALZEMELER
35 gr mısır nişastası
290 gr su
55 gr glikoz
225 gr tozşeker
1 tatlı kaşığı gülsuyu
1 tatlı kaşığı limon suyu
Tercihe bağlı olarak birazcık gıda boyası
Tercihe bağlı olarak fıstık
Üzeri için
Pudra şekeri ve nişasta

Yapılışı:
Su ve nişastayı sürekli karıştırarak 5 dakika boyunca kaynatın
Kaynama işlemi sürerken glikoz şurubunu ve şekeri birlikte içine ekleyin Sürekli karıştırarak sıcaklığı 106 dereceye ulaşana kadar pişirmeye devam edin Ocaktan alın, içine gül suyunu, limon suyunu (burada sitrik asit yerine kullanıyoruz), gıda boyasını ekleyin Kullanıyorsanız fıstığı da bu aşamada ekleyin Önceden hafifçe ıslattığınız tepsiye karışımı dökün ve 1 gece boyunca serin bir yerde dinlendirin Geniş bir tabak veya tepsiye 1 ölçü pudra şekeri ve 1 ölçü nişastayı birlikte eleyin Dinlenmiş lokumu keskin bir bıçak veya makas yardımıyla kareler halinde kesin Her bir küpü nişasta – şeker karışımına bulayın Hava almayacak bir kapta muhafaza edin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.