Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
düğülü, haşhaş, tatlısı

Düğülü Haşhaş Tatlısı

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düğülü Haşhaş Tatlısı



Malzeme

Miktar
Gram
Yapılışı

Haşhaş 1 su bardağı
135
Haşhaş kavrulur ve makinede çekilir yada ezilirTencereye düğü (ince bulgur),haşhaş ve şeker konur,topaklanmaması için iyice karıştırılırYavaş yavaş süt ilave edilerek karıştırılırKısık ateşte devamlı karıştırılarak muhallebi gibi koyulaşıncaya kadar pişirilirOcaktan alınarak ıslatılmış tepsiye dökülürBuzdolabında 2-3 saat dinlendirilirİstenilen şekilde kesilerek servis tabağına alınırÜzerine kıyılmış ceviz serpilerek servis yapılır
Malatya Çiğ köftelik Bulgur(düğü) 1/2 su bardağı
80
Süt 3 1/2 su bardağı
700
Şeker 1 su bardağı
180
Ceviz içi 1/2 su bardağı
50






Porsiyon Adeti : 4-6


NOT


Tarif Afyon yöresinden alınmıştırÖzellikle kışın sabah kahvaltısında ,ramazan ayında sahurda,ekmek ile birlikte sevilerek yenirArzuya göre vanilya konabilirKüçük kaselere dökülerek de servis yapılabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.