Çilek Ve Kremalı Milföy |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilek Ve Kremalı Milföy![]() Malzemeler 400 gr çırpılmış krem şanti200 gr dondurulmuş milföy hamuru150 gr çilek30 gr damla çikolataPudraşekeri Un Kaplar için un ve tereyağı Hazırlanışı Dondurulmuş milföyü oda sıcaklığında çözdürün Milföy hamurlarını paralel şekilde, 4 cm uzunluğunda ve 0,5- 1 cm kalınlığında kesin Her birinin aralığı 1 cm olacak şekilde unlu tezgaha karışık olarak dizin 12 cm çapındaki metal çemberlerle hamurdan 4 adet yuvarlak kesin Krem karamel kaplarının tersini yağlayıp unladıktan sonra yağlı pişirme kağıdını üzerlerine yerleştirin Tekrar yağlayın ve yuvarlak milföy hamurlarıyla kaplayın Her birine sepet şekli verip önceden ısıtılmış 200 derece fırında pembeleşinceye kadar 10 dakika pişirin krem şantinin içine damla çikolata ekleyip karıştırın ve sepetlerin içine doldurun Doğranmış çilek, ufalanmış damla çikolata ve kalan milföy hamurlarıyla süsleyip servis yapın
|
|
|
|