Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bezeli, çilekli, milföy, tart

Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çilekli Ve Bezeli Milföy Tart





Malzemeler
500 gr dondurulmuş milföy hamuru
250 ml süt
200 gr çilek
100 gr taze krema
75 gr tozşeker
30 gr un
2 adet yumurta sarısı
10 adet hazır mini beze
Tezgah ve kalıp için un ve tereyağı


Hazırlanışı
Dondurulmuş milföyü çözdürün Pastacı kreması için yumurta sarıları, tozşeker, un ve sütü karıştırın Tencereye aktarıp karıştırarak orta ateşte 10 dakika pişirin Unlu tezgahta hamuru açın Milföyden 24 cm kenar ölçüsü olan 8 adet kare kesin Altı çıkan tart kalıbını yağladıktan sonra pişirme kağıdıyla kaplayın Hamuru 6 adet sivri (üçgen uç) kenarı dışarıda kalacak şekilde kalıba dizin Hamurun tabanına çatalla küçük delikler açın Pişirme kağıdı serip kuru bakliyatla doldurun 200 derece fırında 12 dakika pişirin Kağıdı ve bakliyatları üzerinden alıp fırında 2 dakika daha pişirin Pastacı kremasına taze krema karıştırdıktan sonra hafifçe çırpıp tartın içine aktarın Üzerini çilek ve küçük bezelerle süsleyin

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.