Çilekli Bavarois Turta |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Bavarois Turta![]() 10 kişilik ![]() ![]() Malzemeler Bisküvi hamuru için 130 gr tozşeker130 gr un1 paket vanilya 3 adet yumurta 3 adet yumurta sarısı Pudraşekeri Tuz Beyaz ve pembe bavarois için 250 gr yoğurt600 gr çırpılmış krema200 gr çilek60 gr tozşeker16 gr yaprak jelatinJöle için 150 gr doğranmış çilek150 gr tozşeker8 gr soğuk suda yumuşatılmış yaprak jelatin100 ml suHazırlanışı Hamur için pudraşekeri dışındaki malzmeleri mikserle çırpın Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip karışımın yarısını aktarın 180 derece fırında 10 dakika pişirin kenar için kalan hamuru 180 derece fırında 12 dakika pişirin (Kenar hamurunu süs çikolatayla pişirerek kenarlarda süs oluşturabilirsiniz ) 7 cm kalınlığında 3 şerit kesin Kalıbın kenarını bu şeritlerle, dibini pasta tabanıyla kaplayın Beyaz bavarois için yoğurda soğuk suda yumuşatılmış ve eritilmiş yaprak jelatini ekleyin Pudraşekeri eklediğiniz 300 gr kremayla karıştırın Pembe bavarois için çilekleri 50 gr tozşekerle 4 dakika pişirin Kalan jelatini de ekleyip blender’de çekin Kalan kremayla karıştırın Pasta tabanını yerleştirdiğiniz kalıba pembe ve beyaz bavarois’i aktarın Buzdolabında 4-5 saat soğutun Jöle için çilek, tozşeker ve suyu 6 dakika kaynatıp jelatini ekleyin Son kata jöleyi aktarıp buzdolabında 15 dakika dondurun
|
|
|
|