![]() |
Çilekli Bavarois Turta
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
10 kişilik.. Malzemeler Bisküvi hamuru için 130 gr. tozşeker 130 gr. un 1 paket vanilya 3 adet yumurta 3 adet yumurta sarısı Pudraşekeri Tuz Beyaz ve pembe bavarois için 250 gr. yoğurt 600 gr. çırpılmış krema 200 gr. çilek 60 gr. tozşeker 16 gr. yaprak jelatin Jöle için 150 gr. doğranmış çilek 150 gr. tozşeker 8 gr. soğuk suda yumuşatılmış yaprak jelatin 100 ml. su Hazırlanışı Hamur için pudraşekeri dışındaki malzmeleri mikserle çırpın. Fırın tepsisine pişirme kağıdı serip karışımın yarısını aktarın. 180 derece fırında 10 dakika pişirin. kenar için kalan hamuru 180 derece fırında 12 dakika pişirin. (Kenar hamurunu süs çikolatayla pişirerek kenarlarda süs oluşturabilirsiniz.) 7 cm kalınlığında 3 şerit kesin. Kalıbın kenarını bu şeritlerle, dibini pasta tabanıyla kaplayın. Beyaz bavarois için yoğurda soğuk suda yumuşatılmış ve eritilmiş yaprak jelatini ekleyin. Pudraşekeri eklediğiniz 300 gr. kremayla karıştırın. Pembe bavarois için çilekleri 50 gr. tozşekerle 4 dakika pişirin. Kalan jelatini de ekleyip blender’de çekin. Kalan kremayla karıştırın. Pasta tabanını yerleştirdiğiniz kalıba pembe ve beyaz bavarois’i aktarın. Buzdolabında 4-5 saat soğutun. Jöle için çilek, tozşeker ve suyu 6 dakika kaynatıp jelatini ekleyin. Son kata jöleyi aktarıp buzdolabında 15 dakika dondurun. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.