Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
muskası, padişah

Padişah Muskası

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Padişah Muskası



Padişah Muskası için malzemeler

500 gram baklavalık yufka
200 gram incir
100 gram çekirdeksiz üzüm
1 su bardağı süt
1 su bardağı toz şeker
1 kase ceviz
3 çorba kaşığı kuş üzümü
2 çorba kaşığı tahin
150 gram tereyağ

Şerbeti için:

2 su bardağı toz şeker
2 su bardağı süt
1 su bardağı su

Padişah Muskası yemek tarifi

Önce şerbeti için tencereye malzemeleri alıp kaynatın Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın İçi için tencereye doğranmış inciri alın Üzerine şeker ve sütü ekleyin Pişince robottan geçirin

Üzerine ıslatılmış kuşüzümünü, tahini ve çekirdeksiz üzümü alıp hep beraber çekin Macun gibi kıvamlı bir iç elde edeceksiniz Baklava yufkasını yayın Üç parmak genişliğinde kesin ucuna iç harcı koyup muska şeklinde sarın

5 yufkayı da bu şekilde sarın ve tepsiye dizin Üzerine erimiş tereyağı fırça ile damlatarak sürün 180 derecede kızarana kadar pişirin Ilık tatlıyı ılık şerbetin içine alın Bir iki dakika tutup hemen servis tabağına alın

İçi çok lezzetli çıtır çıtır ve çok hafif bir tatlı Hazır baklava yufkası bulabiliyorsanız veya baklava yufkası açabiliyorsanız hemen deneyin




Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.