![]() |
Padişah Muskası
Padişah Muskası için malzemeler
500 gram baklavalık yufka 200 gram incir 100 gram çekirdeksiz üzüm 1 su bardağı süt 1 su bardağı toz şeker 1 kase ceviz 3 çorba kaşığı kuş üzümü 2 çorba kaşığı tahin 150 gram tereyağ Şerbeti için: 2 su bardağı toz şeker 2 su bardağı süt 1 su bardağı su Padişah Muskası yemek tarifi Önce şerbeti için tencereye malzemeleri alıp kaynatın. Kaynadıktan sonra soğumaya bırakın. İçi için tencereye doğranmış inciri alın. Üzerine şeker ve sütü ekleyin. Pişince robottan geçirin. Üzerine ıslatılmış kuşüzümünü, tahini ve çekirdeksiz üzümü alıp hep beraber çekin. Macun gibi kıvamlı bir iç elde edeceksiniz. Baklava yufkasını yayın. Üç parmak genişliğinde kesin. ucuna iç harcı koyup muska şeklinde sarın. 5 yufkayı da bu şekilde sarın ve tepsiye dizin. Üzerine erimiş tereyağı fırça ile damlatarak sürün. 180 derecede kızarana kadar pişirin. Ilık tatlıyı ılık şerbetin içine alın. Bir iki dakika tutup hemen servis tabağına alın. İçi çok lezzetli çıtır çıtır ve çok hafif bir tatlı. Hazır baklava yufkası bulabiliyorsanız veya baklava yufkası açabiliyorsanız hemen deneyin. http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.