Türk Kahvesi Ve Boğazkere Marineli Bonfile |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Türk Kahvesi Ve Boğazkere Marineli Bonfile![]() Malzemeler: 1 kg bonfile şişe takmak için küp doğranmış ½ bardak kırmızı şarap 1 çorba kaşığı Türk kahvesi 1 bardak zeytinyağı 2 diş sarmısak, ince doğranmış 1 çay kaşığı taze karabier 2 dal biberiye, yaprakları ayıklanmış Sos için: 2 bardak demiglace sos 1 çorba kaşığı Dijon hardal 2 çorba kaşığı krema 2 bardak kestane mantarı, ince doğranmış 2 adet arpacık soğan 1 diş sarmısak, ince doğranmış 2 çorba kaşığı kırmızı şarap 3 dal taze dağ kekiği, ayıklanmış 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Kırmızı şarap, Türk kahvesi, zeytinyağ, sarmısak, karabiber ve biberiyeyi karıştırın ve bonfile parçalarını bu sıvının içine aktarın 3 saat marine edin![]() Sos için: Zeytinyağında arpacık soğan ve sarımsağı soteleyin Hafif yumuşadıktan sonra mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin Kırmızı şarap ilave edin ve yaklaşık 2 dakika sonra krema, Dijon hardal, demiglace’ı ilave edip karıştırın Kekik, tuz-karabiber ilave edin ve bonfileyle beraber servis edin Bonfileleri marineden çıkarıp şişlere dizin ve içleri pembe olacak şekilde ızgarada pişirin Diana Sos’la beraber servis edin
|
|
|
|