![]() |
Türk Kahvesi Ve Boğazkere Marineli Bonfile
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeler: 1 kg bonfile şişe takmak için küp doğranmış ½ bardak kırmızı şarap 1 çorba kaşığı Türk kahvesi 1 bardak zeytinyağı 2 diş sarmısak, ince doğranmış 1 çay kaşığı taze karabier 2 dal biberiye, yaprakları ayıklanmış Sos için: 2 bardak demiglace sos 1 çorba kaşığı Dijon hardal 2 çorba kaşığı krema 2 bardak kestane mantarı, ince doğranmış 2 adet arpacık soğan 1 diş sarmısak, ince doğranmış 2 çorba kaşığı kırmızı şarap 3 dal taze dağ kekiği, ayıklanmış 2 çorba kaşığı zeytinyağı Tuz Karabiber Hazırlanışı: Kırmızı şarap, Türk kahvesi, zeytinyağ, sarmısak, karabiber ve biberiyeyi karıştırın ve bonfile parçalarını bu sıvının içine aktarın. 3 saat marine edin. Sos için: Zeytinyağında arpacık soğan ve sarımsağı soteleyin. Hafif yumuşadıktan sonra mantarı ilave edin ve sotelemeye devam edin. Kırmızı şarap ilave edin ve yaklaşık 2 dakika sonra krema, Dijon hardal, demiglace’ı ilave edip karıştırın. Kekik, tuz-karabiber ilave edin ve bonfileyle beraber servis edin. Bonfileleri marineden çıkarıp şişlere dizin ve içleri pembe olacak şekilde ızgarada pişirin. Diana Sos’la beraber servis edin. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.