Mafiş |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Mafiş![]() 500 gr un 1 yumurta Yarım su bardağı gül suyu 1 çay bardağı su 1 paket kabartma tozu Yarım su bardağı yoğurt 500 gr toz şeker 1 dilim limon 2 su bardağı su Ayçiçeği yağı Kırık fındık Mafiş: Un, yumurta, gül suyu, kabartma tozu, yoğurt ve suyu geniş bir kapta iyice yoğurun Gerekirse biraz daha su ekleyin Sert, ele yapışmayacak bir hamur hazırlayın![]() Hamuru bezelere ayırın ve merdaneyle yufka şeklinde açın Mantı gibi bıçakla iri karelere ayırın Kareleri ortasından büzüp fiyonk şekli verin Bir tencerede kızgın yağda kızartın Tepsiye dizip soğumaya bırakın![]() Toz şeker, limon ve suyu tencerede kaynatın Soğuk hamurların üzerine sıcak şerbeti döküp, kırık fındıkla süsleyerek servis yapın
|
|
|
|