![]() |
Patates Dizmesi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Patates Dizmesi![]() ![]() Kullanılan Malzemeler: - 8 adet orta boydan biraz daha küçük patates ![]() (Büyük boy bir tencere için) - 250 gr az yağlı kıyma - 1 adet orta boy soğan - Yarım demet maydanoz - Pul biberi, karabiber, tuz - 1,5 yemek kaşığı domates salçası - yarım çay bardağından biraz fazla sıvıyağ - 1,5 su bardağı kaynar su Tarifin Hazırlanışı - Patatesleri soyup bir parmak kalınlığından biraz daha ince olacak şekilde halka halka doğrayın ![]() - Köfteyi yapmak için kıymaya bir adet soğanı rendeleyin ![]() iyice yoğurup köfte harcı elde edin ![]() - Bir halka patatesi elinize alarak üzerine köfte harcından koyarak ikinci halka patatesi üzerine kapatın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Küçük bir tavada sıvıyağı iyice kızdırarak tencereye, patateslerin üzerine gezdirerek dökün ![]() ![]() - Son olarak bir kasede domates salçasını kaynar suyla eriterek bir kaşık yardımıyla bütün yemeğin üzerine eşit miktarda gelecek şekilde gezdirin ![]() ![]() - Büyük bir servis kaşığıyla dizmenin şeklini bozmadan servis tabağına alarak servis yapın ![]() |
![]() |
![]() |
|