Çilekli Parfe-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Çilekli Parfe-1![]() 300 ml krema 2 yemek kaşığı pudra şeker 200 ml süzme yoğurt 5 mereng 200 gr çilek (küçük doğranmış) 2 yemek kaşığı limon suyu Sos için 150 gr frambuaz 150 gr çilek 2 yemek kaşığı pudra şeker 1 yemek kaşığı limon suyu Üzeri için Çilek Frambuaz Nane yaprakları Çilekli parfe: Krem karamel kalıplarının içini strech filmle kaplayın Krema, limon suyu, pudra şeker ve yoğurdu mikserle çırpın Merengleri küçük parçalara bölün ve çileklerle birlikte ekleyin Karışımı kalıplara paylaştırın ve 2 5 saat derin dondurucuda bekletin Sos için, frambuaz, çilek, limon suyu ve pudra şekeri mutfak robotunda karıştırın Sosu süzgeçten geçirin Parfeyi servis tabağına ters çevirip üzerindeki filmi kaldırın Etrafına sos döküp, çilek, frambuaz ve nane yaprakları ile süsleyip servis yapın
|
|
|
|