Domates Şilesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Domates ŞilesiMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Domates 4 orta boy 500 Domatesler yıkanır,kabukları soyulur ve küçük küçük doğranır Bir tencerede yağ ile domates 1-2 dakika kadar kavrulup üzerine sıcak su dökülür Kaynayınca bulgur ve tuz ilave edilerek kısık ateşte bulgur yumuşayıncaya kadar pişirilir (biraz sulu olması gerekir) Bekletmeden servis yapılarak tüketilir![]() Tereyağı yada margarin(erimiş) 8 yemek kaşığı 80 Su 7 su bardağı 1400 Malatya Pilavlık Bulgur 2 su bardağı 320 Tuz 2 tatlı kaşığı 12 NOT Porsiyon Adeti : 8 Tarif Bitlis Yöresinden alınmıştır "Şile Yöresel terim olup çeşit "Sulu Pilav"oalrak tanımlanmıştır Ispanaklı,lahanalı ve soğanlı şile gibi çeşitleri vardır Bulgur bekleme sırasında suyunu çekeceğinden hemen tüketilmeyecek ise su miktarı artırılmalıdır
|
|
|
|