Trabzon Usulü Kuymak |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Trabzon Usulü Kuymak![]() Kuymak Malzemeler: 2 su bardağı su 1 çay bardağı mısır unu 1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş) 125 gr tereyağı Tarif: Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin Peynirini katın Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir Sıcak sıcak servis yapın Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın![]() ![]() ![]() Not: Bende biraz önce ilk defa tadına baktım tadı çok güzeldi paylaşmak istedim ![]() ![]() ![]()
|
|
|
|