ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Trabzon Usulü Kuymak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250617)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:13 AM

Trabzon Usulü Kuymak
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Kuymak

Malzemeler:

2 su bardağı su

1 çay bardağı mısır unu

1 su bardağı Aho peyniri, dil peyniri (didilmiş) veya taze kaşar peyniri (rendelenmiş)

125 gr tereyağı

Tarif:

Derin bir tavada yağı eritin, mısır ununu ekleyerek 5 dakika kadar çevirin. Peynirini katın. Peynir hafifçe eriyince suyunu ekleyin. Eğer Aho peyniri kullanıyorsanız, tuz katmayın. Ancak diğer peynirler için 1 çay kaşığı kadar tuz ekleyin. Un topaklanmasın diye sürekli tahta bir kaşıkla karıştırarak kısık ateşte kuymağı pişirin. Yağ üste çıkınca kuymak pişmiş demektir. Sıcak sıcak servis yapın.

Yemekçinin notu: Bu kuymağı fırınlanmış mısır unuyla da yapabilirsiniz. Daha besleyici olması açısından özellikle sahurda pişirildiği zaman içine 2-3 adet yumurta kırabilirsiniz.


Yumurtaları dağıtmadan bütün olarak pişmesine dikkat edin. Sadece beyazının pişmesi yeterli olduğu için ateşten almaya 5 dakika kala yumurtaları kırın.

..

Not: Bende biraz önce ilk defa tadına baktım tadı çok güzeldi paylaşmak istedim....


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.