Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ekmek, etli, kastamonu, yöresi

Etli Ekmek Kastamonu Yöresi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Etli Ekmek Kastamonu Yöresi



Etli ekmek







Etli ekmek

KAÇ KİŞİLİK: 8-10

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk

PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk

Malzemeler:

Hamur malzemesi:


3 su bardağı un


1 su bardağı su


Tuz

İç malzemesi:

Orta yağlı dana kıyma


3 soğan


Yarım çay bardağı su


Tuz, karabiber, kimyon


Hazırlanışı:

* Unu hamur yoğurma kabına alın Tuz ekleyip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp suyu ekleyin Unu ortaya doğru alarak kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur yoğurun


* İç malzeme için; soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Kıymayı bir kaba alın Soğan, tuz, kimyon, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın


* Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın Bezeleri unlayıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın Yarısına hazırladığınız iç malzemeden yayın Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını hafifçe bastırın Kızdırılmış sac üzerinde (veya yağsız teflon tavada) pişirin Her iki tarafını yağlayıp sıcak olarak servis yapın




Etli ekmek, Kastamonu'ya ait bir yöre yemeğidir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.