Etli Ekmek Kastamonu Yöresi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Etli Ekmek Kastamonu YöresiEtli ekmek ![]() Etli ekmek KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk Malzemeler: Hamur malzemesi: 3 su bardağı un 1 su bardağı su Tuz İç malzemesi: Orta yağlı dana kıyma 3 soğan Yarım çay bardağı su Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı: * Unu hamur yoğurma kabına alın Tuz ekleyip harmanlayın Ortasını havuz gibi açıp suyu ekleyin Unu ortaya doğru alarak kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur yoğurun![]() * İç malzeme için; soğanları soyup küp şeklinde doğrayın Kıymayı bir kaba alın Soğan, tuz, kimyon, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın![]() * Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın Bezeleri unlayıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın Yarısına hazırladığınız iç malzemeden yayın Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını hafifçe bastırın Kızdırılmış sac üzerinde (veya yağsız teflon tavada) pişirin Her iki tarafını yağlayıp sıcak olarak servis yapın![]() Etli ekmek, Kastamonu'ya ait bir yöre yemeğidir
|
|
|
|