![]() |
Etli Ekmek Kastamonu Yöresi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Etli Ekmek Kastamonu YöresiEtli ekmek ![]() Etli ekmek KAÇ KİŞİLİK: 8-10 HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk Malzemeler: Hamur malzemesi: 3 su bardağı un 1 su bardağı su Tuz İç malzemesi: Orta yağlı dana kıyma 3 soğan Yarım çay bardağı su Tuz, karabiber, kimyon Hazırlanışı: * Unu hamur yoğurma kabına alın ![]() ![]() ![]() ![]() * İç malzeme için; soğanları soyup küp şeklinde doğrayın ![]() ![]() ![]() * Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Etli ekmek, Kastamonu'ya ait bir yöre yemeğidir ![]() |
![]() |
![]() |
|