ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Etli Ekmek Kastamonu Yöresi (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=250607)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:14 AM

Etli Ekmek Kastamonu Yöresi
 
Etli ekmek

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg





Etli ekmek

KAÇ KİŞİLİK: 8-10

HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk

PİŞME SÜRESİ: 15-20 dk

Malzemeler:

Hamur malzemesi:


3 su bardağı un


1 su bardağı su


Tuz

İç malzemesi:

Orta yağlı dana kıyma


3 soğan


Yarım çay bardağı su


Tuz, karabiber, kimyon


Hazırlanışı:

* Unu hamur yoğurma kabına alın. Tuz ekleyip harmanlayın. Ortasını havuz gibi açıp suyu ekleyin. Unu ortaya doğru alarak kulak memesinden biraz daha sert kıvamlı bir hamur yoğurun.


* İç malzeme için; soğanları soyup küp şeklinde doğrayın. Kıymayı bir kaba alın. Soğan, tuz, kimyon, karabiber ve yarım çay bardağı su ekleyip karıştırın.


* Hamurdan cevizden biraz daha büyük bezeler koparıp yuvarlayın. Bezeleri unlayıp merdaneyle tabak büyüklüğünde açın. Yarısına hazırladığınız iç malzemeden yayın. Hamurun diğer yarısını üzerine kapatıp kenarlarını hafifçe bastırın. Kızdırılmış sac üzerinde (veya yağsız teflon tavada) pişirin. Her iki tarafını yağlayıp sıcak olarak servis yapın.




Etli ekmek, Kastamonu'ya ait bir yöre yemeğidir.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.