Kabaklı Gözleme (Bolu) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kabaklı Gözleme (Bolu)![]() Malzemeler
un,tuz ve su ile kulak memesi yumuşaklığında bir hamur hazırlayın ![]() oklavayla ince yufkalar açın kabağın kabuklarını soyun ve küçük doğrayın![]() kendi suyunuyla pişirin ve püre haline gelmesini sağlayın![]() tuzu ve karabiberi ekleyin![]() soğanı incecik kıyın ve sıvıyağda pembeleştirin![]() kabak püresine ilave edin![]() yufkaları çok hafif yağlayın ve katlayın![]() bir katına püreden koyun ve bohça şeklini verin teflon tavada yağ koymadan kızartın![]() diğer yüzü çevirdiğinizde kızaran yüzünü yağlayın![]() sonra diğer tarafını çevirin ve yağlayın![]() bütün bohçaları bu şekilde kızartın ve servis yapın![]() afiyet olsun
|
|
|
|