Sebzeli Tavuk Tarifi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Tavuk Tarifi(dır) Sebzeli Tavuk Tarifi Malzemeler: -6 parça kemikli tavuk eti • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 adet patlıcan • 2 adet kabak • 2 adet havuç m 100 gr taze fasulye• 1 su bardağı taze iç bezelye • 3 adet soğan, 3-4 diş sarmısak • 2 domates, 2 çarliston biber • Yan m çorba kaşığı salça • Tuz, karabiber Yapılışı:Sebzeler yıkanır Patlıcan alaca soyulur, havuç kazınır, kabak kazınmadan kuşbaşı olarak; taze fasulyenin uçları alınarak küçük doğranır, soğan ve sarımsaklar iri doğranır Hepsi karıştırılarak harmanlanır Bu karışıma iç bezelye de katılır![]() 1 Tencerenin alt kısmına yıkanmış tavuk etleri konur Üzerine tuz, karabiber ve doğranmış soğan, sarımsak serpilir 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirilir![]() I Karışık sebzeler döşenir, domates dilimleri ile birkaç parçaya kesilmiş biber sıralanır![]() 1 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardaj satçafı su kaşık kaşık dÖRuTtir fi%paı& kapatarak ocağa konur Kaynadıktan sonra ateş azaftıfarak sebzelererimeden pişirilir
|
|
|
|