![]() |
Sebzeli Tavuk Tarifi
(dır)
Sebzeli Tavuk Tarifi Malzemeler: -6 parça kemikli tavuk eti • 3 çorba kaşığı sıvı yağ • 1 adet patlıcan • 2 adet kabak • 2 adet havuç m 100 gr. taze fasulye • 1 su bardağı taze iç bezelye • 3 adet soğan, 3-4 diş sarmısak • 2 domates, 2 çarliston biber • Yan m çorba kaşığı salça • Tuz, karabiber Yapılışı:Sebzeler yıkanır. Patlıcan alaca soyulur, havuç kazınır, kabak kazınmadan kuşbaşı olarak; taze fasulyenin uçları alınarak küçük doğranır, soğan ve sarımsaklar iri doğranır. Hepsi karıştırılarak harmanlanır. Bu karışıma iç bezelye de katılır. 1. Tencerenin alt kısmına yıkanmış tavuk etleri konur. Üzerine tuz, karabiber ve doğranmış soğan, sarımsak serpilir. 1 çorba kaşığı sıvı yağ gezdirilir. I. Karışık sebzeler döşenir, domates dilimleri ile birkaç parçaya kesilmiş biber sıralanır. 1. 2 çorba kaşığı sıvı yağ ve 1 su bardaj satçafı su kaşık kaşık dÖRuTtir. fi%paı& kapatarak ocağa konur. Kaynadıktan sonra ateş azaftıfarak sebzeler erimeden pişirilir. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.