Labada Sarma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Labada Sarma![]() 1 kg labada 400 gr koyun kıyma 1 tatlı kaşığı tereyağı 2 soğan ¼ demet maydanoz 1 çay bardağı pirinç Tuz Karabiber Labada sarma: Labada yapraklarını sıcak suya batırıp çıkarın İç harcı için, soğanı ince kıyın Kıyma, pirinç, tereyağı, soğan, ince kıyılmış maydanoz ve baharatları ilave edip iyice karıştırın![]() Hazırladığınız harçtan, birer parça alarak labada yapraklarının içine yerleştirin Rulo şeklinde sarın![]() Geniş bir tencerenin zeminine labada yaprakları yayın Hazırladığınız sarmaları tencereye yerleştirin Üzerini geçecek kadar su ilave edip pişirin Yoğurtla birlikte sıcak servis yapın
|
|
|
|