![]() |
Üçgen Pazı Yaprağı Dolması |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Üçgen Pazı Yaprağı Dolması![]() Malzemeler 3 bağ pazı yaprağı 1 su bardağı pirinç yarım su bardağı sıvıyağ 1 yemek kaşığı biber salçası 2 adet büyük kuru soğan 1 adet ortaboy rendelenmiş havuç 1 demet maydanoz 2 yemek kaşığı kuru nane yarım limon suyu pulbiber,tuz,karabiber yarım bardak sıcak su yaprakları haşlamak için sıcak su Hazırlanışı Tencerede kaynayan suya pazı yaprakları 2-3 defa batırılıp çıkarılır ve soğuk suya konur ![]() ![]() ![]() Ayrı yerde sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve rendelenmiş havuş kavrulur ![]() ![]() ![]() Hazırladığımız yapraklarımızın içine 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyup üçgen şeklinde sarılır ![]() Tencereye dizilen sarmaların üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir, üzerine kabarmaması için ağırlık olarak tabak kapatılır ve üzerine çıkacak kadar su eklenip pişmeye bırakılır ![]() Pişme süresi kısık ateşte 20 dk yeterlidir ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|