ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Yemek Tarifleri (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=609)
-   -   Üçgen Pazı Yaprağı Dolması (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=252651)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 11:45 AM

Üçgen Pazı Yaprağı Dolması
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

Malzemeler
3 bağ pazı yaprağı
1 su bardağı pirinç
yarım su bardağı sıvıyağ
1 yemek kaşığı biber salçası
2 adet büyük kuru soğan
1 adet ortaboy rendelenmiş havuç
1 demet maydanoz
2 yemek kaşığı kuru nane
yarım limon suyu
pulbiber,tuz,karabiber
yarım bardak sıcak su
yaprakları haşlamak için sıcak su


Hazırlanışı
Tencerede kaynayan suya pazı yaprakları 2-3 defa batırılıp çıkarılır ve soğuk suya konur.(pazı yaprakları çabuk haşlandığı için haşlama süresi çok kısa tutulur,soğuk suya konulmasındaki amaç ise renginin bozulmamasıdır). Haşlanan yaprakların ortasındaki kalın kısmı bıçak yardımıyla kesilip alınır ve böylece yaprak ikiye ayrılmış olur.
Ayrı yerde sıvıyağda ince kıyılmış soğan ve rendelenmiş havuş kavrulur.ince kıyılmış maydonoz eklenir. Sonrasında pirinç, limon suyu, biber salçası, nane ve baharatlar eklenip karıştırılır ve sıcak su eklenip 5 dk pişirilir.
Hazırladığımız yapraklarımızın içine 1 tatlı kaşığı harcımızdan koyup üçgen şeklinde sarılır.(şekilde görüldüğü gibi)
Tencereye dizilen sarmaların üzerine çok az zeytinyağı gezdirilir, üzerine kabarmaması için ağırlık olarak tabak kapatılır ve üzerine çıkacak kadar su eklenip pişmeye bırakılır.
Pişme süresi kısık ateşte 20 dk yeterlidir. Afiyet olsun…

http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.