Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
biberli, oktay, tarifi, ustadan, yahnisi

Oktay Ustadan Biberli Et Yahnisi Tarifi

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oktay Ustadan Biberli Et Yahnisi Tarifi





Malzemeleri:
500 gram kuşbaşı dana eti
250 gram sivribiber
250 gram carliston biberi
1 adet orta boy soğan
İsteğe göre domates
Yarım su bardağı
Yettiği kadar sıvıyağ
2 çay kaşığı kekik
2 adet defne yaprağı,
Tuz, karabiber, Pul biber

Yapılışı:
İlk önce bir tava içerisinde etleri sırası ile bir miktar ayçiçek yağı ile pişirin ve daha sonra bir spatula yardımı ile etleri çıkararak tencere içerisine alın Dana etleri bir tencerede üstünü örtecek kadar su içerisinde ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir Ayçiçek yağı ve iri iri (ikişer santim uzunluğunda) doğranmış sivribiber ve carliston biberi ete ilave edin Bunlarla birlikte daha önce doğradığımız soğanı da ilave edin İsteğe göre domates eklemek isterseniz domateslerinde kabuklarını soyarak küp küp kesin ve onlarıda etlerin içine ilave edin Daha sonra kekik ve defne yaprağı koyarak karıştırmaya başlayın 20-25 dakika kısık ateşte arada bir karıştırılarak kavurulur Ateşten almanıza yakın tuz, karabiber ve pul biber eklenir Daha sonra bir kase de servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.