![]() |
Oktay Ustadan Biberli Et Yahnisi Tarifi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
Malzemeleri: 500 gram kuşbaşı dana eti 250 gram sivribiber 250 gram carliston biberi 1 adet orta boy soğan İsteğe göre domates Yarım su bardağı Yettiği kadar sıvıyağ 2 çay kaşığı kekik 2 adet defne yaprağı, Tuz, karabiber, Pul biber Yapılışı: İlk önce bir tava içerisinde etleri sırası ile bir miktar ayçiçek yağı ile pişirin ve daha sonra bir spatula yardımı ile etleri çıkararak tencere içerisine alın. Dana etleri bir tencerede üstünü örtecek kadar su içerisinde ve ağır ateşte suyunu çekinceye kadar pişirilir. Ayçiçek yağı ve iri iri (ikişer santim uzunluğunda) doğranmış sivribiber ve carliston biberi ete ilave edin. Bunlarla birlikte daha önce doğradığımız soğanı da ilave edin. İsteğe göre domates eklemek isterseniz domateslerinde kabuklarını soyarak küp küp kesin ve onlarıda etlerin içine ilave edin. Daha sonra kekik ve defne yaprağı koyarak karıştırmaya başlayın. 20-25 dakika kısık ateşte arada bir karıştırılarak kavurulur. Ateşten almanıza yakın tuz, karabiber ve pul biber eklenir. Daha sonra bir kase de servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.