Hindistan Cevizli Lokumlar |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hindistan Cevizli Lokumlar![]() 1 su bardağı esmer şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin Yarım su bardağı sıcak su Yarım çay kaşığı hindistancevizi esansı 1 su bardağı rendelenmiş ve kurutulmuş hindistancevizi Hindistan cevizli lokumlar: 20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın Servis yapın
|
|
|
|