![]() |
Hindistan Cevizli Lokumlar
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 su bardağı esmer şeker 1 çorba kaşığı toz jelatin Yarım su bardağı sıcak su Yarım çay kaşığı hindistancevizi esansı 1 su bardağı rendelenmiş ve kurutulmuş hindistancevizi Hindistan cevizli lokumlar: 20x20 santimlik kare kek kalıbını yağlı kağıtla kaplayın. şeker, jelatin ve suyu küçük bir tencerede 5 dakika karıştırarak ısıtın. Orta ateşte 5 dakika daha karıştırmadan kaynamaya bırakın. Ateşi biraz daha yükseltip 5 dakika daha kaynatın. Tencereyi ocaktan alıp 10 dakika dinlendirin. Hindistancevizi esansını ekleyip mikserle çırpın. Hazırladığınız karışımı kalıbın içine döküp 1 saat bekletin. Lokumu kare şeklinde dilimleyip hindistancevizine bulayın. Servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.