Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
etli, kestaneli, kuzu, yahni

Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Etli Ve Kestaneli Yahni





500 gr kestane
500 gr kuzu kuşbaşı
500 gr patates
3 soğan
1 tatlı kaşığı toz şeker
2 sivri biber
7 kiraz domates
1 su bardağı sıcak su
2 çorba kaşığı tereyağı
Kızartmak için ayçiçeği yağı
Tuz, karabiber
10 mantar

Kuzu etli ve kestaneli yahni:
Kestanelerin üzerlerini çizip yumuşayana kadar haşlayın Kabuklarını soyun Soğanları soyup kıyın Sivribiberleri temizleyip doğrayın Mantarları nemli bir bezle silip dilimleyin

Tereyağını tencerede eritip soğanı kavurun Eti ilave edip et suyunu salıp çekinceye kadar soteleyin Sırasıyla sivribiber, kiraz domates, şeker ve sıcak suyu ekleyip etler yumuşayana kadar pişirin Kestane, dilimlenmiş mantarlar, tuz ve karabiberi ilave edip 10 dakika daha pişirmeye devam edin

Patatesleri soyup elma gibi dilimleyin Kızgın yağda kızartın Patatesleri servis tabağının çevresine yerleştirip ortasına eti ilave edin Taze biberiye ile süsleyin Sıcak servis yapın Afiyet olsun

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.