Dana Pirzola-1 |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Dana Pirzola-1![]() 300 gr dana pirzola 3 yemek kaşığı zeytinyağı 1 yemek kaşığı demiglase sos 1 yemek kaşığı domates sos 1 yemek kaşığı bezelye sos 1 yemek kaşığı mantar sos Tuz Karabiber Acılı domates sosu için 1 domates 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı zeytinyağı Kırmızı pul biber Bezelye sosu için 1 yemek kaşığı haşlanmış bezelye 1 yemek kaşığı krema Yarım soğan Tuz karabiber Mantar sosu için 6~7 mantar Yarım soğan 1 diş sarımsak 1 yemek kaşığı krema Tuz karabiber Demiglase sos Hazır toz demiglase Yarım çay bardağı su Üzerindeki tereyağı için 50 gr tereyağı 1/4 soğan Yarım diş sarımsak Kırmızı toz biber Tuz Kekik Dana pirzola: Dana pirzolayı tuz, karabiber ve zeytinyağı ile marine edin Fırın tepsisine yağlı kağıt serip 180 derecelik fırında 20 dakika pişirin![]() Acılı domates sos için, 1 domatesi ince doğrayıp, dövülmüş 1 diş sarımsak, 1 yemek kaşığı zeytinyağı ve pul biber ile karıştırın ![]() Bezelye sos için, haşlanmış bezelyeyi çatalla ezin Krema, küp doğranmış soğan, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın![]() Mantar sos için, mantaları haşlayıp ince kıyın Soğan ve 1 diş sarımsağı ince doğrayın Krema, tuz ve karabiberle birlikte iyice karıştırın![]() Demiglase sos için, 1 tatlı kaşığı hazır toz demiglase ve suyu karıştırın ![]() Üzerindeki tereyağı için, soğan ve sarımsağı ince kıyıp tüm malzeme ile karıştırın Buzdolabında dondurun![]() Pirzolayı servis tabağına alın Üzerine donmuş tereyağını ilave edip soslarla birlikte servis yapın
|
|
|
|