Ayva Peltesi |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ayva Peltesi![]() 1 kg ayva 1 5 su bardağı esmer şeker1 çorba kaşığı limon suyu Üzeri için yarım çay bardağı hindistancevizi 7~8 antepfıstığı Ayva peltesi: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin Çekirdeklerini bir kaseye alın Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin![]() Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin![]() Pelteyi bir tepsiye dökün Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin Dilimleyip soğuk servis yapın
|
|
|
|