![]() |
Ayva Peltesi
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg
1 kg ayva 1.5 su bardağı esmer şeker 1 çorba kaşığı limon suyu Üzeri için yarım çay bardağı hindistancevizi 7~8 antepfıstığı Ayva peltesi: Ayvaların kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkarın ve ince dilimleyin. Çekirdeklerini bir kaseye alın. Ayvaları bir tencereye alıp üzerini 2 parmak geçecek kadar su ilave edin. Çekirdeklerini bir tülbente sarıp bağlayın ve tencereye ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp orta dereceli ısıda ayvalaryumuşayana kadar 15-20 dakika pişirin. Tencereyi ocaktan alın, tülbenti çıkarıp karışımı blender’dan geçirin. Şeker ve limon suyunu ilave edip suyunu çekene kadar karıştırarak pişirin. Pelteyi bir tepsiye dökün. Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabında birkaçgün bekletin. Peltenin üzerine hindistancevizi ve antepfıstığı serpiştirin. Dilimleyip soğuk servis yapın. |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.