Peynirli Ve Fındıklı Dana Pane |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Peynirli Ve Fındıklı Dana Pane![]() 8 parça dana bonfile 1 dal biberiye Birkaç adaçayı yaprağı 1 çay kaşığı kekik 2 çorba kaşığı rendelenmiş kaşarpeyniri 2 çorba kaşığı ince çekilmiş fındık 1 çay bardağı galeta unu 1 yumurta Yarım su bardağı süt Kızartma için sıvıyağ Tuz Peynirli ve fındıklı dana pane: Biberiye ve adaçayı yapraklarını bir kâseye ufalayın Kekik, peynir, fındık ve galeta ununu ilave edip karıştırın![]() Yumurta, süt ve 1 tutam tuzu bir kâsede çırpın Et dilimlerini önce yumurtalı, sonra fındıklı karışıma bulayın Sıvıyağı tavada kızdırıp etleri iki taraflı kızartın Kâğıt havlu üzerine alıp fazla yağını çektirin Sıcak olarak servis yapın Afiyet olsun
|
|
|
|