İsırgan Otlu Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İsırgan Otlu Kavurma![]() 500 gr kuzu külbastı 500 gr ısırgan otu 1 demet taze soğan 3 diş sarımsak 1 salçalık kırmızıbiber 3 domates 1 su bardağı su 1 kahve fincanı zeytinyağı 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı biberiye Tuz Isırgan otlu kavurma: Eti kuşbaşı doğrayıp bir tencereye alın 1 su bardağı suyu tencereye ekleyin Kaynayana kadar orta ateşte, kaynamayabaşladıktan sonra kısık ateşte et suyunu çekene kadar pişirin ![]() Isırgan otu, taze soğan ve sarımsağı temizleyip iri doğrayın Et suyunu çektiğinde tencereye zeytinyağı, ısırgan otu, sarımsak ve taze soğanı ilave edin Orta ateşte bütün malzemeler yumuşayıncaya kadar karıştırarak pişirin![]() Domatesin kabuğunu soyup küp şeklinde doğrayın Domates, tuz, kekik ve biberiyeyi bir kaseye alıp harmanlayın![]() Harmanladığınız malzemeleri karışıma ilave edip karıştırın Kısık ateşte, kapağı kapalı olarak 5 dakika daha pişirip tencereyi ocaktan alın Sıcak servis yapın
|
|
|
|