![]() |
İspanak Yemeği |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() İspanak YemeğiMalzeme Miktar Gram Yapılışı ![]() Ispanak - 1000 Ispanaklar ayıklanır,bol su ile 3-4 defa yıkanır ve küçük küçük doğranır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Soğan 1 büyük boy 100 Zeytinyağı 1/2 su bardağı 100 Kıyma 1 su bardağı 200 Salça 3 yemek kaşığı 30 Pul biber 3 tatlı kaşığı 6 Su 2 1/2 su bardağı 500 Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 Malatya Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı 40 NOT Karaman yöresinde yaygın olup,birçok yörede de yapılır ![]() ![]() ![]() ![]() Porsiyon Adeti : 6-8 |
![]() |
![]() |
|