![]() |
İspanak Yemeği
Malzeme
Miktar Gram Yapılışı http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg Ispanak - 1000 Ispanaklar ayıklanır,bol su ile 3-4 defa yıkanır ve küçük küçük doğranır.soğan soyulur,yıkanır ve ince ince doğranır.Bir tencere de yağ i,soğan ve kıyma kısık ateşte ara sıra karıştırılarak kavrulur.Salça ve pul biber ilave edilir,biraz daha kavrulur.Su dökülür,kaynayınca tuz ve ıspanaklar ilave edilip karıştırılır.Biraz kaynayınca bulgur eklenir.Kısık ateşte bulgur ve ıspanak yumuşayınca kadar pişirilir.Yoğurt ile birlikte tüketilir Soğan 1 büyük boy 100 Zeytinyağı 1/2 su bardağı 100 Kıyma 1 su bardağı 200 Salça 3 yemek kaşığı 30 Pul biber 3 tatlı kaşığı 6 Su 2 1/2 su bardağı 500 Tuz 1 1/2 tatlı kaşığı 9 Malatya Pilavlık Bulgur 1/4 su bardağı 40 NOT Karaman yöresinde yaygın olup,birçok yörede de yapılır.Bazı yörelerde bulgur yerine pirinç kullanılır.Arzuya göre kıyma konmayabilir.Su koymadan da pişirilebilir. Porsiyon Adeti : 6-8 |
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.