Sebzeli Biftek Sarması |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Biftek Sarması![]() Malzemeleri: 12 adet ince dövülmüş biftek, 1 adet patates, 1 adet havuç, 1 adet kabak, 1 adet büyük boy kuru soğan, 1/2 çay bardağı sıvıyağ, Yeterince tuz ve karabiber ![]() Kızartmak için:Un, yumurta, galeta unu, sıvıyağ ![]() Yapılışı: 1- Kuru soğanı rendeleyip, suyunu sıkalım Bu soğan suyuna, yeterince tuz, karabiber ve sıvıyağ ilave edip, terbiyeyi hazırlayalım![]() 2- İnce dövülmüş biftekleri, bu terbiyeye tersli yüzlü bulayıp, üst üste dizelim Bu işlemi en az 5-6 saat evvelden veya bir gün önceden yapmalıyız![]() 3- Havuç, kabak ve patatesi, serçe parmağımız gibi ince ve 5 cm boyunda keselim![]() 4- İçine 1 çay kaşığı tuz attığımız kaynar suda, önce havuçları, sonra da patatesleri ve kabakları birazcık haşlayalım ![]() 5- Haşladığımız sebzeler soğuyunca, her bir bifteğin içine bu sebzelerden birer tane veya ikişer tane koyup, sigara böreği gibi saralım ![]() 6- Önce una, sonra çırptığımız yumurtaya, en sonunda da galeta ununa batırıp, sıvıyağda kızartarak patates tava veya pilav ile servis yapalım
|
|
|
|