Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Genel Kültür & Serbest Forum > Serbest Forum

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
anlamı, muktedirin, olarak, tam

El Muktedirin Anlamı Tam Olarak

Eski 07-17-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Değerli arkadaşlarEl muktedir esmasını çekerken rahatsız ediliyorumşiddeti,ve tehlikesi olmayan sevgi, bolluk, bereket,huzur vsile ilgili esmalardan sırayla çekiyorumel muktedirin anlamını güçlü olmak,başarılı olmak olarak biliyordum ve o amaçla onu da çekiyordumAma ona geldiğimde ve tahminen 100 gibi bir rakamı geçmeye başlayınca burda anlatmayayım engelleniyorum bir şekildeSonra bunda başka bir sır olmalı diye merak edip anlamlarına başka başka kaynaklardan baktımŞöyle bir açıklamaya rastladımYarattıklarına her istediğini yaptırabilme gücü verirBunu görünce şok oldumBenim ne demek istediğimi anladı bazılarınız(Yarattıklarına her istediğini yaptırabilme gücü)E tabiii bunu görünce neden okumam istenmedi anladımArkadaşlar bu benim naçizane vardığım sonuçBelkide tamamen yanılıyorumdurSadece danışmak istedimBilgisi ,ilmi, deneyimi olan arkadaşların yazmalarını bekliyorum
Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #2
Prof. Dr. Sinsi

“Otoritesi her şeyde geçerli olan” anlamına gelen “el-Muktedir” ismi celili Kur’anı kerimde üç defa zikredilmiş Bir defada çoğul olarak getirilmiştir

Allah (cc) hem her şeye gücü yetendir Hem de O gücünü istediği zaman ve mekanda dilediğine uygulayabilecek otoriteye sahiptir “Allah her şeye gücü yeten, hükmü geçendir” (Kehf 45)

Benim hiç başıma gelmez böyle şeylerBelki belli bir seviyeye geldikten sonra bu zikirleri yapman gerekManeviyatın bu zikri kaldırmıyordurYüzme bilmeden denize atlamak gibi

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #3
Prof. Dr. Sinsi

İnsanlarda nefs vardır o artık ilim öğrenip onu kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmak isterSen bir insan üzerinde istemediği şey için hükmedemezsin ancak ve ancak karşıdaki kişinin içinde varsa olur örneğin sana karşı bir korku bir zaaf bulunursa bunu değerlendirirsin Ancak karşıdaki kişi inançlı biriyse ona karşı hiç bir otoriten olmaz Eşya ve hayvan üzerindeki etkiler çok açık ve net görülmüştür Nefsine hakimsen kendine güveniyorsan Al OKU:Hüvallahüllezi la ilahe illa hüv el Gadirül gayyüm el vahidül ehad es samed el melikül mugtedir el gaviyyül aziz el cabbarül mütekebbir

Ama unutma en büyük itaatkarlık sevgiden doğar

Unutmadan İrade burda çok önemlidir Mevlana'nın anı yaşa söylemi altında senin beyninde o an ne istiyorsan o olmalı kafanın içersinde binbirtürlü istek bulunur nefsinin sayısız istekleridir bunlar nefsini bilde burdan gelir Önce ne istediğini bileceksin Allah'i isteyen Gavs'i Azam nefs'inden Allah dişindaki bütün istekleri temizlemişti Burda o an istediğin şeye tam anlamıyla odaklanman gerekir Bu ilk başlarda zor gelir ama daha sonradan elini kolunu oynatman kadar kolay gelir sana Ben şahsen tam anlamıyla olmasada uyguluyorum çok memnunum tavsiye ederim Şükrünü bilene

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #4
Prof. Dr. Sinsi

Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederimOrhan kardeşime katılıyorumBelki hazır değildim daha
Ama halife kardeşim yazdıklarından net bir sonuç çıkaramadımForuma yazdığın bazı yorumları ve bilgileri okuyorumBuna dayanarak eminim iyi şeyler yazdığına ama inanki iki üç kere okudum tam olarak ne anlamam gerektiğini çıkaramadımTekrar ve daha açıklayıcı olarak yazarsan ne iyi olurDuayı da kendine güveniyorsan oku diye yazmışsınya acaba ters etkileri de olan bir duamı diye korktum doğrusu

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #5
Prof. Dr. Sinsi

morlacivert Nickli Üyeden Alıntı

Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederimOrhan kardeşime katılıyorumBelki hazır değildim daha
Ama halife kardeşim yazdıklarından net bir sonuç çıkaramadımForuma yazdığın bazı yorumları ve bilgileri okuyorumBuna dayanarak eminim iyi şeyler yazdığına ama inanki iki üç kere okudum tam olarak ne anlamam gerektiğini çıkaramadımTekrar ve daha açıklayıcı olarak yazarsan ne iyi olurDuayı da kendine güveniyorsan oku diye yazmışsınya acaba ters etkileri de olan bir duamı diye korktum doğrusu

Dua etmekten,zikir çekmekten seni hiçbirşey korkutmasınİlkokulda hocalarımızdan dayak yedik diye okulu mu bıraktık?

Alıntı Yaparak Cevapla

Eski 07-17-2012   #6
Prof. Dr. Sinsi

morlacivert Nickli Üyeden Alıntı

Ben burda yazınca insanları dini anlamayı engellemek isteyenler yada bilmeden bunu yapanlar hemen birşeyler buluyor Paylaşım yapmak yerine böyle fırsat bulduğum konularda bana öğretilenleri açıklarım Oysa ben heryazımda Allah'a tam inanç ve güveni savunurken onlar amelleri savunuyorlar oysa imansız amel olmuyacağı açık ve net belli iken

Soruna gelince bir sakıncası yok bu esmalar otoriteni artırır nefsine yenik düşebilirsin Emin ol otoriten artıyor buna bir telefon yetiyor Sorulan her soruya bir cevabin her cevaba bir üstünlüğün oluyor Ama çok sinirli olabiliyorsun o yüzden Rahman ve Rahim isimlerini bol bol zikirde fayda var Sığınma dualarını okuyarak zikir çekebilirsin Korkular ürpertiler geçici olur içindeki o korkuyu at yani nefsinden çıkar

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com