ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Serbest Forum (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=151)
-   -   El Muktedirin Anlamı Tam Olarak (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=248794)

Prof. Dr. Sinsi 07-17-2012 06:22 AM

El Muktedirin Anlamı Tam Olarak

Değerli arkadaşlarEl muktedir esmasını çekerken rahatsız ediliyorum.şiddeti,ve tehlikesi olmayan sevgi, bolluk, bereket,huzur v.s.ile ilgili esmalardan sırayla çekiyorum.el muktedirin anlamını güçlü olmak,başarılı olmak olarak biliyordum ve o amaçla onu da çekiyordum.Ama ona geldiğimde ve tahminen 100 gibi bir rakamı geçmeye başlayınca burda anlatmayayım engelleniyorum bir şekilde.Sonra bunda başka bir sır olmalı diye merak edip anlamlarına başka başka kaynaklardan baktım.Şöyle bir açıklamaya rastladım.Yarattıklarına her istediğini yaptırabilme gücü verir.Bunu görünce şok oldum.Benim ne demek istediğimi anladı bazılarınız.(Yarattıklarına her istediğini yaptırabilme gücü)E tabiii... bunu görünce neden okumam istenmedi anladım.Arkadaşlar bu benim naçizane vardığım sonuç.Belkide tamamen yanılıyorumdur.Sadece danışmak istedim.Bilgisi ,ilmi, deneyimi olan arkadaşların yazmalarını bekliyorum.

“Otoritesi her şeyde geçerli olan” anlamına gelen “el-Muktedir” ismi celili Kur’anı kerimde üç defa zikredilmiş. Bir defada çoğul olarak getirilmiştir.

Allah (c.c.) hem her şeye gücü yetendir. Hem de O gücünü istediği zaman ve mekanda dilediğine uygulayabilecek otoriteye sahiptir. “Allah her şeye gücü yeten, hükmü geçendir” (Kehf 45)

Benim hiç başıma gelmez böyle şeyler.Belki belli bir seviyeye geldikten sonra bu zikirleri yapman gerek.Maneviyatın bu zikri kaldırmıyordur.Yüzme bilmeden denize atlamak gibi.

İnsanlarda nefs vardır o artık ilim öğrenip onu kendi menfaatleri doğrultusunda kullanmak ister..Sen bir insan üzerinde istemediği şey için hükmedemezsin ancak ve ancak karşıdaki kişinin içinde varsa olur örneğin sana karşı bir korku bir zaaf bulunursa bunu değerlendirirsin. Ancak karşıdaki kişi inançlı biriyse ona karşı hiç bir otoriten olmaz. Eşya ve hayvan üzerindeki etkiler çok açık ve net görülmüştür... Nefsine hakimsen kendine güveniyorsan Al OKU:Hüvallahüllezi la ilahe illa hüv el Gadirül gayyüm el vahidül ehad es samed el melikül mugtedir el gaviyyül aziz el cabbarül mütekebbir...

Ama unutma en büyük itaatkarlık sevgiden doğar...

Unutmadan İrade burda çok önemlidir. Mevlana'nın anı yaşa söylemi altında senin beyninde o an ne istiyorsan o olmalı kafanın içersinde binbirtürlü istek bulunur nefsinin sayısız istekleridir bunlar... nefsini bilde burdan gelir. Önce ne istediğini bileceksin.. Allah'i isteyen Gavs'i Azam nefs'inden Allah dişindaki bütün istekleri temizlemişti. Burda o an istediğin şeye tam anlamıyla odaklanman gerekir. Bu ilk başlarda zor gelir ama daha sonradan elini kolunu oynatman kadar kolay gelir sana. Ben şahsen tam anlamıyla olmasada uyguluyorum çok memnunum tavsiye ederim Şükrünü bilene..

Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Orhan kardeşime katılıyorum.Belki hazır değildim daha.
Ama halife kardeşim yazdıklarından net bir sonuç çıkaramadım.Foruma yazdığın bazı yorumları ve bilgileri okuyorum.Buna dayanarak eminim iyi şeyler yazdığına ama inanki iki üç kere okudum tam olarak ne anlamam gerektiğini çıkaramadım.Tekrar ve daha açıklayıcı olarak yazarsan ne iyi olur.Duayı da kendine güveniyorsan oku diye yazmışsınya acaba ters etkileri de olan bir duamı diye korktum doğrusu...

morlacivert Nickli Üyeden Alıntı

Yazan arkadaşlara çok teşekkür ederim.Orhan kardeşime katılıyorum.Belki hazır değildim daha.
Ama halife kardeşim yazdıklarından net bir sonuç çıkaramadım.Foruma yazdığın bazı yorumları ve bilgileri okuyorum.Buna dayanarak eminim iyi şeyler yazdığına ama inanki iki üç kere okudum tam olarak ne anlamam gerektiğini çıkaramadım.Tekrar ve daha açıklayıcı olarak yazarsan ne iyi olur.Duayı da kendine güveniyorsan oku diye yazmışsınya acaba ters etkileri de olan bir duamı diye korktum doğrusu...

Dua etmekten,zikir çekmekten seni hiçbirşey korkutmasın.İlkokulda hocalarımızdan dayak yedik diye okulu mu bıraktık?

morlacivert Nickli Üyeden Alıntı

Ben burda yazınca insanları dini anlamayı engellemek isteyenler yada bilmeden bunu yapanlar hemen birşeyler buluyor. Paylaşım yapmak yerine böyle fırsat bulduğum konularda bana öğretilenleri açıklarım.. Oysa ben heryazımda Allah'a tam inanç ve güveni savunurken onlar amelleri savunuyorlar oysa imansız amel olmuyacağı açık ve net belli iken..

Soruna gelince bir sakıncası yok bu esmalar otoriteni artırır nefsine yenik düşebilirsin.. Emin ol otoriten artıyor buna bir telefon yetiyor.. Sorulan her soruya bir cevabin her cevaba bir üstünlüğün oluyor.. Ama çok sinirli olabiliyorsun o yüzden Rahman ve Rahim isimlerini bol bol zikirde fayda var.. Sığınma dualarını okuyarak zikir çekebilirsin.. Korkular ürpertiler geçici olur içindeki o korkuyu at yani nefsinden çıkar..