Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Beslenme, Diyet ve Sağlık

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
diet, ile, kaju, yapıyorum

Kaju İle Diet Yapıyorum..

Eski 07-16-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Kaju İle Diet Yapıyorum..

Bazı insanlar açlığa dayanamazlar , heleki diet yaparken şeker düşer açlık insanın başına vurur

Birde bazı hastalıklar varsa eğer iyice açlığı tetikler
Ben acıktığımı hissettikçe şekersiz içtiğim çayın yada nescafenin yanında kaju yiyorum
Açlığı bastırıyor ve kan şekerini dengeliyor

İsterseniz birlikte faydalarına bakalım

Kaju Fıstığı Nedir?

Kaju fıstığını şüphesiz bir çok insan duymamıştır veya yavaş yavaş öğrenilmeye başlanmış durumdaKuruyemişcilerde yeni yeni rafları süslemeye başlayan bu yemiş ilginç bir tada sahip ve yenilmeğe değer bir yemiştirÜretildiği bölgelerde çok ucuz olan fakat ülkemizde en pahalı kuruyemiş olarak satılan kaju fıstığı akıllarda soru işareti oluşturuyor
Kaju (Anacardium occidentale), sakız ağacıgiller (Anacardiaceae) familyasından bir tropikal iklim bitkisi Brezilya’da yetiştirilip Portekizliler tarafından dünyaya tanıtılmıştır En yoğun bulunduğu bölge Ekvator çevresidir

Kaju Fıstığının Faydaları

• Çinko içerdiğinden gribe karşı koruyucu etkisi vardır, bağışıklık sistemini güçlendirir, büyüme ve gelişmeyi olumlu etkiler
  • İçerdiği minerallerden magnezyum (276 mg/100 gr) kemik ve sinir dokusunu besler, kasların çalışmasını düzenler, kalp atışlarını düzenler
  • Kansızlığın önemli rahatsızlıklara yol açtığı hamile ve çocuklarda D vitamini içeriği ile eksikliği giderir, kemikleri ve bağışıklık sistemini güçlendirir
  • Özellikle gebelikte takviyesi gereken demir (6,43 mg/100 gr) mineralini içerir
  • İçerdiği selenyum ile vücudu çeşitli hastalıklardan korur,şeker hastalığının gelişimini engeller,kansere karşı direnci arttırır
  • İçerisinde bulunan potasyum tansiyon düşürücü özelliğe sahiptir Kalp yetmezliği, böbrek hastalıkları, hepatit ve siroz tedavisinde olumlu etkiler gösterir

Alıntıdır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com