![]() |
Buğdaylı Sebze Çorbası |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Buğdaylı Sebze Çorbası![]() Kullanılan Malzemeler: 1 büyük havuç 1 orta boy patates 2 adet pırasanın yalnızca beyaz kısımları 2 bağ ıspanağın yalnızca sapları 2 domates rendesi 1 dolu fincan buğday(170 ml'lik) 1-2 yemek kaşığı salça 1 yemek kaşığı margarin 1 küçük çay bardağı sıvı yağ 3 numaralı tencere Hazırlık Buğday küçük bir tencerede kaynamaya bırakılır ![]() ![]() Havuç, patates soyulup yıkanıp çok minik küpler halinde (ayrı kaplara) doğranır ![]() Ispanak sapları iyice yıkanıp doğranır ![]() Pırasa incecik kıyılır ![]() Domates kullanılacaksa rendelenir ![]() Tarifin Hazırlanışı Yağlar tencerede eritilir ![]() Sırasıyla sebzeler kavrulur ![]() Önce havuçlar 10 dk, Patates 10 dk, Pırasa 5 dk, Ispanak sapları 5 dk kavrulur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Afiyet olsun ![]() |
![]() |
![]() |
|