Kuzu Etli Makarna |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Etli Makarna![]() 600 gr un 6 yumurta 1 kahve fincanı zeytinyağı 50 gr kıyılmış soğan 200 gr kuzu eti 30 cl kırmızı şarap 200 gr kiraz domates 20 gr kıyılmış taze nane 400 gr konserve domates Tuz karabiber 3 diş kıyılmış sarımsak 1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen Kuzu etli makarna: Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın Yumurtalar,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru top şeklinde toparlayıp nemli bir beze sarın Buzdolabında yarım saat bekletin![]() Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp ısıtın Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun Zar şeklinde doğranmış kuzu etini ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin Kırmızı şarap ve kıyılmış taze naneyi ekleyin Ocaktan alıp soğumaya bırakın![]() Dinlenmiş hamuru buzdolabından alın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın İç malzemeyi paylaştırın 6 cm’lik kare hamurlar elde edin Katlayıp kenarlarının iyice yapışması için kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün Un serpilmiş tepsinin üzerine alıp hamur bitene kadar aynı şekilde hazırlayın Tepsiyi arada bir sallayıp unun hamura bulaşmasını (hafifçe) sağlayın![]() Tencereye 3 litre kadar suyu aktarın Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin Hamurları 6 dakika haşlayıp süzün Sos için kalan zeytinyağını ısıtıp sarımsak, kıyılmış fesleğen ve kiraz domatesleri soteleyin Makarnayı servis tabağına alın Domatesli sos ile harmanlayıp sıcak servis yapın
|
|
|
|