ForumSinsi - 2006 Yılından Beri

ForumSinsi - 2006 Yılından Beri (http://forumsinsi.com/index.php)
-   Makarna & Pilav (http://forumsinsi.com/forumdisplay.php?f=690)
-   -   Kuzu Etli Makarna (http://forumsinsi.com/showthread.php?t=242531)

Prof. Dr. Sinsi 07-16-2012 09:52 PM

Kuzu Etli Makarna
 
http://frmsinsi.net/images/forumsins...sinsi.net_.jpg

600 gr un
6 yumurta
1 kahve fincanı zeytinyağı
50 gr kıyılmış soğan
200 gr kuzu eti
30 cl kırmızı şarap
200 gr kiraz domates
20 gr kıyılmış taze nane
400 gr konserve domates
Tuz
karabiber
3 diş kıyılmış sarımsak
1 çorba kaşığı kıyılmış taze fesleğen

Kuzu etli makarna:
Elenmiş unun ortasını havuz gibi açın.Yumurtalar,tuz ve karabiberi ekleyip iyice karıştırın.Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun.Hamuru top şeklinde toparlayıp nemli bir beze sarın.Buzdolabında yarım saat bekletin.

Zeytinyağının yarısını geniş bir tavaya alıp ısıtın.Soğanları ekleyip pembeleşinceye kadar kavurun.Zar şeklinde doğranmış kuzu etini ilave edip sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin.Kırmızı şarap ve kıyılmış taze naneyi ekleyin.Ocaktan alıp soğumaya bırakın.

Dinlenmiş hamuru buzdolabından alın ve un serpilmiş tezgahın üzerinde merdane yardımıyla açın.İç malzemeyi paylaştırın.6 cm’lik kare hamurlar elde edin. Katlayıp kenarlarının iyice yapışması için kalan 1 yumurtayı çırpıp sürün.Un serpilmiş tepsinin üzerine alıp hamur bitene kadar aynı şekilde hazırlayın.Tepsiyi arada bir sallayıp unun hamura bulaşmasını (hafifçe) sağlayın.

Tencereye 3 litre kadar suyu aktarın.Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz ilave edin.Hamurları 6 dakika haşlayıp süzün.Sos için kalan zeytinyağını ısıtıp sarımsak, kıyılmış fesleğen ve kiraz domatesleri soteleyin.Makarnayı servis tabağına alın.Domatesli sos ile harmanlayıp sıcak servis yapın.


Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.