Nohutlu Tabbule |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Nohutlu Tabbule![]() 1 su bardağı ince bulgur 1 su bardağı haşlanmış nohut 1 su bardağı ince kıyılmış maydanoz 4 taze soğan 4 dal taze nane Yarım çay bardağı zeytinyağı Yarım limonun suyu 1 domates Tuz Karabiber Kimyon Nohutlu tabbule: Bulguru bir kaseye alın Üzerine 1 su bardağı kaynar su dökerek kapak kapatın ve 20 dakika bekletin Kaşıkla karıştırın Taze soğanların kabuklarını temizleyip ince doğrayın ve maydanozla karıştırın Naneleri de ince kıyarak ekleyin Yeşillikleri, nohutları ve küp doğranmış domatesi bulgura ilave edin Kimyon, karabiber, tuz ile tatlandırın Zeytinyağı ve limon suyunu ilave ederek karıştırın ve servis yapın
|
|
|
|