Bezelyeli Somon Köfte |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Bezelyeli Somon Köfte![]() 140 gr bezelye 2 patates 400 gr somon balığı 3 yemek kaşığı un 4 dal nane Tuz Karabiber Kızartmak için 4 yemek kaşığı ayçiçeği yağı Bezelyeli somon köfte: Patatesleri haşlayıp ezin Somon balığını haşlayın ve kılçıklarını temizleyin Etlerini didikleyerek patatesle karıştırın Un, tuz ve karabiber ekleyip yoğurun Nane yapraklarını ince kıyıp ekleyin![]() Bezelye’yi ilave edin ve karıştırdıktan sonra yumurta büyüklüğünde parçalar kopartın Yuvarlak yassı şekil verin Una bulayıp 15 dakika buzdolabında bekletin![]() Yağı tavada ısıtıp köftelerin iki yüzü hafif kızarıncaya kadar pişirin Sıcak servis yapın
|
|
|
|