Fener Kavurma |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Fener Kavurma![]() 1 kilo fener balığı fileto 1 soğan 1 dolmalık sarıbiber 3 sivribiber 50 gr yeşil zeytin 4 diş sarımsak 1 limon Yarım demet maydanoz 1 çorba kaşığı soya sosu 1 çay kaşığı taze biberiye 1 çay kaşığı kekik 1 çay kaşığı safran 5 kiraz domates Fener kavurma: Fener balığını ufak parçalara doğrayın Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın Maydanozlarıda kıyın Domatesleri yıkayıp ikiye bölün Biberleri temizleyip doğrayın![]() Taze biberiye, dilimlenmiş yeşil zeytin, soya sosu, kekik ve safranı bir kase de karıştırın ![]() Tereyağını tavada eritip soğan, sarımsaklar, biberler ve balık etlerini kavurun Domates ve sosu ekleyip 10 dakika daha kavurun Ocaktan alıp kıyılmış maydanozla tatlandırın Limon dilimleriyle süsleyip sıcak servis yapın
|
|
|
|