Lavaş Cips Ve Ajvar Sos |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Lavaş Cips Ve Ajvar SosLavaş cips ve ajvar sos malzemeleri 2 su bardağı un 1 çay kaşığı tuz 1 çay kaşığı instant maya 1 yemek kaşığı toz şeker 1 yemek kaşığı zeytinyağı 1 su bardağı ılık su Üzeri için Haşhaş tohumu susam çörek otu pul biber kekik deniz tuzu Ajvar sos için 2 patlıcan 3 kırmızıbiber 2 diş sarımsak 2 yemek kaşığı limon suyu 3 yemek kaşığı zeytinyağı Tuz Taze çekilmiş karabiber Kişniş Kimyon Lavaş cips ve ajvar sos hazırlanışı Lavaş cips ve ajvar sos: *Unu bir kaseye eleyin Tuz, maya, şeker, zeytinyağı ve suyu ekleyip yoğurun İçine birer tutam baharat ekleyip tekrar yoğurun Üzerini örtüp 1 saat bekletin![]() *Hamuru yağlı kağıt üzerine alıp merdane ile tepsi büyüklüğünde ince açın Üzerine baharatları serpiştirin Hamuru rulet ile üçgen şekilde kesip kağıt ile birlikte tepsiye aktarın![]() *180 dereceye ayarlanmış fırında 15 dakika veya üzeri kızarıncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın![]() *Patlıcan ve biberleri fırın ızgarasında yumuşayıncaya kadar közleyin Kabuklarını soyup mutfak robotuna alın Sarımsak, tuz, limon suyu, zeytinyağı, karabiber, kişniş, kimyon ekleyip 2 dakika karıştırın![]() *Cipsleri servis tabağına alıp ajvar sos ile servis yapın Lavaş cips ve ajvar sos artık hazır, afiyet olsun![]()
|
|
|
|